Antalya’da 5 genç halat ve karabinanın ucunda mesai veriyor

DHA

Antalya’da üniversiteden mezun olduktan sonra kendi meslekleri yerine endüstriyel dağcılığı tercih ettiler.

Üniversite eğitimi süresince mağarada halatlarla yüksek yerlerden iniş yaparken deneyim kazanan ve endüstriyel dağcılığı keşfeden arkadaş grubu, bu alana yöneldi.

Dağcılığı seçen 5 arkadaşın mesaisi, halat ve karabinaya bağlı metrelerce yüksekte geçiyor.

Aileleri bu işi yapmalarına karşı

Ailelerinin önceleri karşı çıktığı işten geçimini sağlayan 5 arkadaş, yüksek binalarda halatla asılarak temizlikten tamir işlerine kadar her türlü işi yapıyor.

Hayatları 100 metre olan halat ve karabinanın sağlamlığına bağlı

Kentte yüksek alışveriş merkezleri, iş yerleri, kuleler başta olmak üzere dış cephe işlerinde temizlik, boya, küçük tadilatlar, arıza tespiti gibi işlerde çalışmaya başlayan endüstriyel dağcıların hayatı, ortalama uzunluğu 100 metre olan halat ve karabinanın sağlamlığına bağlı.

Mersin’deki termik santralde de çalıştılar

Ailelerini ikna ettikten sonra iş hayatına atılan endüstriyel dağcılar, sadece Antalya değil, yakın zamanda Mersin’de bulunan termik santralde de görev aldı.

Okul harçlığı çıkartıyor

Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Furkan Varol, bu işten okul harçlığını çıkardığını aktararak, şöyle konuştu:

Hobi olarak başladım ama şu anda buradan para kazanıyorum. Muhtemelen mühendis olarak kariyerime devam edeceğim ama bu mesleği de seviyorum. Hayatımız iki ipe bağlı. Ailem başta tepkiliydi, karşı çıktılar ama zamanla kabullendiler.

İletişim okudu, dağcılık yapıyor

İletişim Fakültesi’nden mezun Ulaş Nair de okul bittikten sonra memleketine gitmek yerine Antalya’da yaşamaya karar verip, endüstriyel dağcılık işine başladığını anlattı.

“Babam çok karışmıyor ama annem çok evhamlı”

Geçimini bu işten sağladığını belirten Nair şöyle konuştu:

Babam işin güvenli olduğunu bildiği için çok karışmıyor ama annem çok evhamlı. Ben işime ve kullandığım ekipmanıma güveniyorum. Silikon çekmeden boya işine çok geniş bir skalada çalışıyorum.

“Bu herkesin yapabileceği bir iş değil”

Endüstriyel dağcıların dış cephe temizliğini izlerken oldukça heyecanlandığı gözlenen Mustafa Büyüközer, “Tüm önlemler alınmış olsa bile bu herkesin yapabileceği bir iş değil. Gençleri tebrik etmek lazım. Benim çocuğum bu işi yapmak istese zor onay veririm.” dedi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x